Hogyan válasszunk kutyafekhelyet?

Minden, amit a tökéletes kutyafekhelyről tudni akartál!

Amikor az új családtag megérkezik, határtalan az öröm. Bizonyára Te is szeretnél gondoskodni a kis kedvenced kényelméről, de biztos vagy abban, hogy a számára legideálisabb kutyafekhelyet választod ki?

Részletes cikkünkkel segítünk kiigazodni a kutya ágyak világában, hogy Te is megtaláld a kutyádnak legmegfelelőbb darabot.

Arckrém

1. Fejezet

Szempontok

2. Fejezet

A tökéletes fekhely

3. Fejezet

Kreatív ötletek és DIY!

1. FEJEZET

Nézzük meg, milyen szempontok alapján választhatunk!

Ebben a fejezetben igyekeztünk összeszedni az összes fontos szempontot, amit a fekhely kiválasztásánál figyelembe kell vennünk.

Ha bármit kihagytunk vagy úgy érzed, hogy helye van a cikkben, akkor kérlek írd meg nekünk hozzászólásban az oldal alján!

Ortopéd fekhely idős vagy beteg kutyák részére

Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is előfordulnak olyan betegségek, balesetek, amelyek ágyba kényszerítik a kis kedvencünket. Ilyenkor a legfontosabb, hogy egy anatómiailag megfelelően kialakított fekhelyben kényelmesen tudjon pihenni a kutyánk. A sérült vagy idős kutyák esetében mindenképpen ortopéd fekhely a megfelelő választás, így tudjuk biztosítani számukra a gyógyuláshoz szükséges kényelmet. Ilyen esetben jó választás lehet a memóriahabos kutyafekhely is, ami optimálisan illeszkedik a kedvencünk által preferált testhelyzetekhez.

Évszak vagy hőhatás szerinti választás

A kutyák megfelelő komfortérzetéhez nagymértékben hozzájárul, hogy milyen minőségű a pihenéssel eltöltött idő.

A kutyafekhelyeket a hőhatásuk szerinti kategóriákba is sorolhatjuk.

A nyári évszakokban az a legfontosabb, hogy hűsítő hatást biztosítson, és nem utolsó szempont a vízálló, vízlepergető tulajdonsága sem.

A téli hónapokban a meleg hőérzet biztosítása miatt a vastagabb anyagból készült fekhely a legjobb döntés.

Emellett a hőhatásnak más fontos szempontja is van. Megfelelő mechanikai ellenállással és hőszigeteléssel is rendelkeznie kell.

Ezek rendeltetése, hogy a kutya által leadott hőt mindig optimálisan hasznosítja.

A TOP 3 anyag

A kutyafekhelyek anyag szerinti kiválasztása szorosan kötődik az évszakok illetve hőhatás szerintihez.

A termékek hőhatását minden esetben az anyag és a töltőanyag határozza meg.

Most részletesen bemutatom, hogy melyik anyagokat érdemes választani az adott évszakokban.

Wellsoft anyag

Ez egy nagyon kellemes, puha anyag, amit imádnak a kutyák. A kutyatulajdonosok előszeretettel választják ezt a terméket, hiszen élénk, csillogó színekben igazi luxus hatását kelti. A wellsoft anyagot olyan kutyák számára ajánlom, akik idejük nagy részét a lakásban vagy házban töltik.

Polár-thermo anyag

Kimondottan a melegsége miatt választják. Kellemes meleg hőhatása van, tökéletes választás az őszi és téli évszakokra, vagy egy nyitott teraszon való elhelyezés esetén.

Vízlepergetős anyag

ez az anyag olyan kutyáknak ajánlott, akik még nem szoktak a szobatisztaságra, vagy rendszeresen tartózkodnak az udvaron, még esős idő esetén is. A vízlepergetős anyag előnye a víz megfelelő taszítása és a könnyű tisztíthatóság. Nagytestű kutyák számára vagy kutyaházba is ideális választás.

A TOP anyagok mellett van olyan is, amit kevésbé tudok ajánlani.

Ezek pedig a műanyag fekhelyek.

A tapasztalatok arról árulkodnak, hogy ezek a termékek hosszútávon nem kényelmesek, és a többsége nem környezetbarát anyagból készül.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a kedvencek előszeretettel rágcsálják meg a műanyag fekhelyeket.

Említésre méltóak még a fonott kosarak is, a gond csak az velük hogy ezeket még jobban szeretik rágcsálni a kutyusok.

A töltőanyag különlegessége

Ebben a részben egy általam is preferált töltőanyagot szeretnék bemutatni.

A fekhely keretét vatelinnal töltjük, a belső töltőanyag azonban egyedi. Különlegessége abban rejlik, hogy a párnát darált polifoammal töltjük meg, aminek számos kedvező tulajdonsága van.

Ez az anyag tökéletesen szigetel, ezért kinti kutyaházakba is bátran ajánljuk.

A külső hatások ellen is jól véd, hiszen szagot és nedvességet sem vesz át.

A töltőanyag nem csomósodik, így a töltet nem esik össze. Számos más anyagnál tapasztalható, hogy a fekhely összemegy, a benne lévő töltőanyag összeesik.

A darált polifoammal töltött párnák esetében ez nem fordul elő. A memóriahab töltethez hasonlóan ez az anyag is követi a test formáját, ezért a kutyák előszeretettel fekszenek benne. „Ágyazhatóságát“ a kutyák imádják!

A méret szerinti választás

Talán mondanom sem kell, hogy ez egy alapvető szempont a vásárlás során. Az általunk készített kutyafekhelyek sokkal szélesebb méretskálában elérhetők, mint máshol. Összesen 6 különböző méret közül választhat a gazdi az alábbi besorolás szerint:
MéretKutyafajták
35x45x20Mini yorki, mini csivava, törpespicc
40x50x20Törpe snauzer, normál yorki, normál csivava, bolognese
40x60x20Havanese, mopsz, westie, máltai, jack russel, törpetacskó, törpeuszkár, törpepincser
50x60x20Spániel, Francia bulldog, olasz agár, shi tzu
60x80x20Angol bulldog, beagle, shar pei, bullterrier, whippet, staffordshire terrier(pitbull), puli
70x100x25Agarak, német juhász, vizsla, labrador, boxer, basset hound, dobermann, golden retriever, szetterek, rottweiler

Milyen fekhely típusok közül érdemes választani?

A legkedveltebb típusok közé tartoznak a párnák. Szinte bármilyen színben, méretben és formában elkészíthetők. A DOGLIKE olyan egyedi és össztett tervezési felületet kínál, amit a piacon máshol nem találsz meg, és ahol minden típusról pontos leírást találsz! A kényelmes rendelési folyamat során letisztult képet kapsz az általad választott típusról, színről, méretről. Ebben a folyamatban egy kutyafekhely gondos megtervezése körülbelül 90 másodpercet vesz igénybe. Nézd meg egyedi tervezőfelületünket itt! Nézzük a kínálatot!

Szivacsfekhely

Luxus minőségű, merev falú fekhely, ami különböző anyagból készülhet, a vevő és kedvence igénye alapján. Bármilyen méretben az egyik legidálisabb választás a kutyád számára!

Téglalap alakú

Az egyik legjobban tervezhető és legtartósabb termékünk. Több száz féle méret és minta variációban készítettük már el. Általában névvel, díszítőelemekkel ellátva készül. Ez a fekhely alkalmas kistestű kutyák számára, hiszen bejárata miatt könnyen bele tudnak bújni, de nagytestű kutyák számára is, mindennapi használatra. Háttámlája magasítással is kérhető, így „foteles“ hatása lesz.

Kutyakuckó

Többnyire kistestű kutyáknak ajánlott. Ez a fekhely nem foglal nagy helyet és a mozgatása is egyszerű. Könnyen magunkkal tudjuk vinni egy családi utazásra, kirándulásra.

Kupolás fekhely

Szintén kistestű kutyáknak ideális ez a fekhely. Ebben a kutya könnyedén el tud bújni, egy hüvősebb napon sincs diszkomfort érzése.

Hatszögletű

Kutyfekhelyünket elsősorban a mini és kistestű kutyák számára ajánljuk, de igény esetén nagyobb méretben is elkészítjük. Nagyon puha, minden oldalról védett fekhely.

Ovális ágy

Ár/érték aránya kiváló és inkább kiskutyák számára ajánljuk. Külsejét (és igény szerint belsejét is) lehet vízlepergető anyagból készíteni, így a tisztítása könnyű, kültérre és autóba is jó választás.

Mit NE válassz, ha jó minőségű terméket szeretnél!

Érdemes kétszer is átgondolni, hogy milyen terméket vásárolunk kedvencünknek. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a kiválasztott temék minőségi alapanyagokból készült, vásároljunk egyenesen a gyártótól.

A DOGLIKE már hosszú évek óta foglalkozik kutyafekhelyek készítésével, amelynek kiváló minőségére több ezer vásárlónk elégedettsége a garancia!

A kínából olcsón importált fekhelyekre a legjellemzőbb tulajdonság, hogy tartósságuk ritkán haladja meg a 3 hónapot. Rossz minőségű anyagokból készülnek, amely könnyedén szakad, foszlik, illetve a töltőanyag is olyan kevés, hogy a kedvencünk szinte a földön fekszik.

Nagytestű kutyák számára egyáltalán nem ajánlott, és a beteg kutyák egészségét nem érdemes kockáztatni néhány ezer forintért.

Miért válaszd a DOGLIKE fekhelyeket?

Egyszerű és reális indokok szólnak mellettünk.

Minden termékünk Magyarországon, magyar varrónők keze által készül, ezért a kiváló minőségét nem lehet a tömegtermékekéhez hasonlítani.

A DOGLIKE olyan weboldallal rendelkezik, ami letisztult és egyszerű, ezért egy laikus számára is könnyen áttekinthető. Egyedi tervezési felületüket sehol máshol nem találod meg!

A kutyafekhelyek többféle formában, színben és mintával elérhetők, a korlátoknak csak a képzeleted szabhat határokat.

Tisztítása könnyű, hiszen a huzat mosható, így minden fekhely 40 fokon tisztítható a mosógépben. A DOGLIKE által készített kutyafekhelyek mindegyike egyedi névvel ellátott, ezért szinte kizárt, hogy ugyanolyan fekhelyek készüljenek. Stílusos, egyedi és minőségi.

Ezt képviseli a DOGLIKE.

2. FEJEZET

3 tipp, hogy a tökéletes fekhelyet válaszd ki!

Ebben a rövid fejezetben bemutatunk 3 tippet, amely ahhoz kell hogy megtaláld kedvenced tökéletes kiságyát.

Arckrém
1) Válaszd ki a helyiséget, ahova a kutyád fekhelyét teszed! A kutyák számára ugyanolyan fontos a pihenés, mint Nekünk embereknek. A kiválasztott helyiség legyen alacsony forgalmú, csendes, és fénytől védett. Nézd meg, milyen lehetőségeid vannak elhelyezni a párnát, és ez alapján válassz méretet, anyagot. 2) Figyeld meg a kutyád alvási szokásait, pozícióit! Ha tisztában vagy vele, hogy a kutyád milyen pozícióban szeret aludni, a választás is könnyebbé válik. Ha szeret háton feküdni, vagy hosszan elnyújtózni, akkor egy tömör, zárt fekhely nem lesz ideális választás számára. Sokkal inkább egy szivacs vagy téglalap alakú fekhely biztosítja számára a kényelmes, nyugodt alvást. 3) Mérd le a kutyádat alvás közben! Ezzel egy 100%-ban megbízható információt kapsz arról, hogy mekkora méretű fekhelyre van szüksége. A mérés az orrától induljon és egészen a farkáig tartson. A legbiztonságosabb módszer, ha a mért adatokhoz hozzáteszel még legalább 10 centimétert. Ezzel elkerülheted, hogy túl kicsi méretet válassz!.

3. FEJEZET

Kreatív ötletek és DIY

Az alábbi fejezetben rengeteg kreatív ötletet és okosságot gyűjtöttünk Neked össze és ha ügyes vagy, akkor akár Te is eltudod készíteni kutyusod fekhelyét!

Mosás és fertőtlenítés

Pontosan tudjuk, hogy az állattartás minden formája alapos higiéniát kíván. Ez nem csak a kedvenceink, de saját egészségünk miatt is elengedhetetlen. Egy nap folyamán a kutyák számtalan kórokozóval kerülnek kapcsolatba, főleg, ha az említett kutya rendszeresen a szabadlevegőn mászkál. Akár kutyaólban, akár a lakásban helyezzük el a fekhelyét, gondoskodnunk kell annak alapos tisztításáról. A DOGLIKE által készített fekhelyek minden darabja 40°C-on mosható, így nem kell áztatással és hosszan tartó dörzsöléssel eltölteni az időt. Elég, ha a megadott hőfokon egy rövid programon átmossuk. Ha túl sok és makacs szennyeződéssel állunk szemben, érdemes fertőtlenítést is végezni. Az alapos fertőtlenítés egyébként is ajánlott, legalább 2-3 hetente. Megkönnyíti a munkánkat, ha kedvencünk fekhelyét a környezeti viszonyoknak megfelelően választjuk ki. Lehetőség van rá, hogy cserélhető huzatot kérjünk, és ezzel akár az egész fekhelyet vízhatlanná, könnyen tisztíthatóvá tesszük.

DIY, azaz csináld magadnak

Ma már percek alatt találunk olyan kreatív blogokat, ahol rengeteg inspirációt kapunk egy fekhely elkészítéséhez. Ezek az oldalak bemutatják, hogy milyen módszerekkel tudtok saját kutyafekhelyet készíteni. Nézzünk néhány ötletet lépésről lépésre, amivel percek alatt tudtok fekhelyet készíteni.

A bőrönd-fekhely

Nincs szükséged másra, csak egy régi, elnyűtt bőröndre és egy rossz párnára. Nyisd ki a bőröndöt, tedd bele a párnát, rögzítsd, és már kész is van!

A fiók-fekhely

Nálad is ott lapul még valahol a régi íróasztal? Vedd ki a fiókját, ragassz bele egy párnát vagy szivacsot, és azonnal költözhető. Keretének köszönhetően a merev falú fekhelyeinket idézi.

A pulcsi-fekhely

Ehhez azért már szükséges némi kreativitás. Egy nagyméretű pulcsi közepébe tegyél egy használt párnát. A pulcsi ujjait tömd ki vattával vagy megfelelő töltőanyaggal. Ezután az ujjakat a párna körül vezetve varrd össze!
Ha értesz a varráshoz, van otthon megfelelő felszerelésed és van időd a komolyabb munkát igénylő tervezéshez, a következő lépéseket betartva elkészítheted saját kutyafekhelyed.
  • Keress egy számodra megfelelő szabásmintát!
  • Tervezd meg, hogy milyen stílusban fogod elkészíteni a fekhelyet.
  • Vásárolj megfelelő mennyiségű anyagot.
A varrásnál segítségedre lehetnek a különböző weboldalak, ahol a videók sokat segítenek a helyes kivitelezésben. Ehhez alapos segítség lehet az alábbi videó:

Milyen érvek szólnak az otthoni elkészítés mellett?

Leginkább az, hogy ha ügyes vagy és sok felesleges dolgot újra tudsz hasznosítani, akár pénzt is spórolhatsz meg. Pontosan azokat a mintákat és színeket használhatod, ami neked tetszik, és az elkészülési időt is te magad határozhatod meg.
Ha nem vagy kitartó és nincs kézügyességed, inkább bízd a szakemberekre az elkészítést. Azt is fontos tudni, hogy az otthon „így-úgy“ elkészített fekhelyek elég távol állnak a jó minőségű, tartós termékektől. Ha ezek után a vásárlás mellett döntesz, semmiképp nem ajánlom a használt fekhelyeket. Még egy megbízható használtcikk eladó sem tudhatja, hogy milyen fertőzéseket, esetleg bolhákat rejthet a használt kutyafekhely.

Nézd meg, milyen egyszerűen tudod megtervezni a kedvenced fekhelyét!

A DOGLIKE kreatív kutyafekhely tervezője egyedülálló az országban. Sehol máshol nem találsz ennyire részletes és ilyen összetett tervező felületet. Az alábbi oldalon van lehetőséged a tervezésre.

A felületen lehetőséged van néhány kattintással kiválasztani az általad kiválasztott termék típusát, méretét és színét. Az oldalakon tökéletesen szemléltetve vannak a különböző választható színek, így pont olyan színt tudsz rendelni, amelyik a legjobban tetszik.

Nincs csalódás, és nem tudod elgépelni a méretet sem. Ilyen gyors és egyszerű még sosem volt egy ilyen több szempontból is összetett termék megrendelése.

Nagytestű a kutyád? Semmi vész! Velünk kényelmesen pihenhet!

Sokszor nagy gondot okoz egy nagytestű kutya számára kényelmes fekhelyet találni. Nálunk azonban lehetőség van extrém nagy – XXL méretek elkészítésére is. Az egyik legfontosabb teendőnk a nagytestű kutya fekhelyének kiválasztásakor, hogy a kutyát alaposan mérjük le. A nagytestű kutyák is szívesen nyújtózkodnak el, így ha lehetőségünk van rá, a kinyújtott pozícióban is mérjük le. Ez azért fontos, hogy a fekhely a nyújtózás után is kényelmes legyen számára. Extrém, XXL méret esetében a kutya súlyának megadása is fontos, hiszen előfordulhat, hogy a töltőanyag mennyiségét is növelni kell. Egy nagytestű kutya általában több időt tölt a szabadlevegőn, udvaron, mint a házban vagy lakásban. A nagytestű kutyák számára jó szívvel ajánlom a vízálló fekhelyünket, amelyet könnyű tisztítani, és megvéd a kórokozók letelepedésétől is.

DOGLIKE fekhelyet a cicáknak is!

Miért jó a DOGLIKE fekhely a cicák számára is?

Hasonló érveket tudok felsorolni, mint a kutyák esetében.

A kisméretű fekhelyeink nagyon kényelmesek a cicák számára is.

A legjobban a wellsoft anyag használata ajánlott, ami igazi luxus érzést nyújt a cicák számára. Mivel a szobacicák kevésbé járnak kültérre, ezért esetükben bátran választhatunk egy kényesebb anyagot is.

A fekhelyek mosogépben moshatók, így nem okozhat problémát a rendszeres tisztítás sem.

+ 1 tipp a cicáknak

A cicák számára nagyon jó választásnak tartom a bújózsákunkat. Köztudott, hogy a cicák szeretnek minden zárt helyre bebújni, legyen az fiók, vagy egy doboz. Emiatt a bújózsák igazi mennyország nekik. Puha és meleg helyre bújhatnak, ahol kényelmesen pihenhetnek.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük